Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, björnbär, skogshallon, salvia, lakrits, viol och vanilj.
Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött.
Lagring
Vinet har lagrats tre månader i rostfria ståltankar följt av två månaders lagring på fyra år gamla ekfat.
Tillverkning
32 dagars jäsning och skalmaceration. De två druvsorterna vinifierades tillsammans
Druvsort | 53% barbera och 47% freisa |
Årgång | 2022 |
Alkoholhalt | 15 |
Storlek | 750 ml |
Förpackning | Flaska |
Nyhet | 6 december 2024 |
Antal/kolli | 6 |
Förslutning | Naturkork |
Jordmån | Kalk, märgel och sten |
Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.