Distriktstypisk Barbaresco med inslag av mogna körsbär, örter och fat.
Skriv ut Produktbild Köp på SystembolagetDruvsort | Nebbiolo 100% |
Årgång | 2020 |
Alkoholhalt | 14 |
Storlek | 750 ml |
Förpackning |
Antal/kolli | 6 |
Förslutning | Naturkork |
Sockerhalt | 0,03 g/100 ml |
Syra | 5,19 g/100 ml |
Märkningar |
Ekologiskt vin |
Producent | Livio Pavese |
Smakbeskrivning | Generös och kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, torkade körsbär, jordgubbar, tobak, lakrits och rosor. |
Passar till | De flesta smakrika kötträtter, lamm-, eller hårda ostar. |
Lagringspotential | Drickfärdig, kan lagras. |
Livio Pavese anses idag vara en av de mest inflytelserika producenterna i Piemonte. Familjen Pavese har genom tiderna varit betydelsefulla för samhällets historia. År 1217 bidrog Arnaldino Pavese till att staden Asti blev oberoende. Angelo Pavese var en respekterad lärare inom jordbruk och kemi och Livio Pavese var både borgmästare i Treville Monferrato och viktig inom export och import av viner till Piemonte. Idag är Livio Pavese framgångsrika på exportmarknaden och har fått många utmärkelser, däribland fyra Oscars av Douja d’Or i Asti och Silver vid Internationella Vin och Sprit-tävlingen i London.
Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.
Livio Pavese anses idag vara en av de mest inflytelserika producenterna i Piemonte. Familjen Pavese har genom tiderna haft stor betydelse för regionen och bidrog b la att vinexporten kom igång. Ännu idag är Livio Pavese framgångsrika på exportmarkanden och har fått många utmärkelser, däribland fyra Oscars av Douja d´Or i Asti och Silver vid internationella Vin och Sprit-tävlingen.